Programació Diumenge 27 de maig


11 h, La Muralla: Construcció d'instruments amb material reutilitzat


Activitat familiar en què s’ensenyarà com reutilitzar llaunes, tubs de cartró, ampolles de plàstic i altres materials quotidians que ja no fem servir per construir un instrument musical. Es donarà nova vida al material de rebuig inventant, construint, decorant i fent sonar instruments de diversos tipus, que els assistents podran endur-se a casa. A càrrec d’Isabel Amela i Rosa Oliver, professores de plàstica del Centre Excursionista de Banyoles.


12 h, La Muralla: Combos

Els alumnes de l’Escola Municipal de Música de Banyoles i de l’escola convidada d’enguany, l’Escola de Música Josep Carbó, de Santa Coloma de Farners, oferiran en aquest concert les composicions que han treballat durant el curs. Amb un repertori que inclou grans clàssics del jazz, el soul i el rock, el públic tindrà l’oportunitat d’escoltar els talents més joves del festival.


16 h, La Muralla: Andreu Moreno Quartet

Òscar Latorre, trompeta
Pau Vidal, flauta i saxo
Vic Moliner, baix elèctric
Andreu Moreno, bateria

El bateria Andreu Moreno debuta discogràficament amb Divertimento (2017), un disc en què el seu quartet desplega, partint de la improvisació, un repertori de textures que van des del free jazz fins a la música electrònica. En l'àmbit instrumental, el conjunt fuig de la formació estàndard de quartet en prescindir d'instrument amb funció harmònica, com el piano o la guitarra, i juga amb el contrast de la sonoritat acústica dels instruments de vent i el baix elèctric, que a vegades modula el seu timbre amb pedals d'efectes. El resultat és una col·lecció de composicions que busquen connectar melodies despreocupades i alegres amb acompanyaments sofisticats.


17:30 h, La Muralla: Pol Omedes 5tet

Pol Omedes, trompeta
Mátyás Gayer, piano
Mátyás Hofecker, contrabaix
Joan Casares, bateria
José Carlos Cubas, percussió

L’inquiet trompetista i compositor Pol Omedes és una de les revelacions més estimulants de l'escena catalana. Un dels seus projectes és Pol Omedes with strings, amb el qual ha editat Mallorca, que s’ha presentat arreu d'Europa amb molt bona acollida de públic i premsa. Al disc, Omedes compta amb la col·laboració de dues estrelles emergents del món de l'straight ahead europeu, el pianista Mátyás Gayer i el contrabaixista Mátyás Hofecker, companys del trompetista durant la seva estada a Àustria. Una amistat personal i musical molt fructífera que Omedes manté amb la formació d’un quintet de luxe que es completa amb el seu amic de l'ànima Joan Casares, un dels bateries catalans de nova generació amb més projecció internacional, i el percussionista José Carlos Cubas, que aporta pinzellades cubanes a la sonoritat postbop de la música d’Omedes. La banda assimila la tradició jazzística sense que això suposi un prejudici per donar una visió personal i concreta dels estàndards, i s'obre també a les composicions pròpies.