Programació Dissabte 27 de maig


12:30 h, Plaça dels Turers: Oriol Vallès Trio

Oriol Vallès, trompeta
Xavi Castillo, contrabaix
Joan Casares, bateria

Els joves components d’aquest trio ja han participat en altres edicions del FEMJazz!, però aquesta vegada es presenten en format de trio i amb el lideratge del trompetista terrassenc, actualment resident a Nova York. Amb un repertori d’estàndards i amb l’empenta i frescor que ens durà de Brooklyn i Manhattan, segur que serà un concert per vibrar.


17 h, Janeret. La Gelateria de l'Estany: 4 P's Quartet

Rai Paz, guitarra
Jordi Pallarès, bateria
Juan Pastor, contrabaix
Rita Payés, trombó i veu

4 P'S Quartet neix el 2016 fruit de la trobada entre un grup d’amics convençuts que la música amansa les feres, com es pot deduir del seu nom llegit en anglès. Des de llavors, aquest quartet de joves músics es consolida i decideix apostar per una sonoritat pròpia a partir dels estàndards de jazz de la tradició nord-americana, de la música tradicional brasilera, però també dels boleros o qualsevol bella melodia que els vingui de gust interpretar.

21 h, Auditori de l'Ateneu: Invents - Seward & Panxii Badii

Pablo Schvarzman, guitarra i manipulació sonora
Juan Rodríguez Berbin, bateria i percussions
Adriano Galante, veu, banjo i guitarres
Panxii Badii: Fx, processos i lapsteel

Imagina Seward assegut en cercle al voltant d’un dels seus eixos sonors: l’enginyer, productor i músic Panxii Badii. Resultat? Una conversa entre germans, una xerrada profunda entre dinàmiques variables, freqüències bromistes i harmonies distorsionades. La integració total del tècnic amb la banda i damunt de l’escenari, formant part activa del grup i essent-ne centre neuràlgic.

Preu: 8 €
Entrades a www.cultura.banyoles.cat

23.30 h, Parc de la Draga: Eduard Gener

Eduard Gener, piano i veu
Carles Ratera, baix 
Andreu Moreno, bateria
Genís Bou, saxo baríton
Pere Miró, saxo tenor
Maria Cirici, cors

El pianista i cantant nascut a Solsona, Eduard Gener, sorprèn el 2015 amb l’àlbum de debut Les Avingudes, una mescla de soul, rhythm and blues, hip hop i cançó d’autor que interpreta en català amb una naturalitat i musicalitat sorprenents. Enguany ha publicat el seu segon disc, titulat Diumenge, un llarga durada que torna a recollir els fruits del seu bagatge musical en un disc de tall clàssic farcit de ritme, rimes i swing.

01.00 h, Parc de la Draga: Diego Armando DJ

Xavier Riembau Rosich, mixes i tocadiscos

Diego Armando és l'àlter ego de Xavier Riembau, un nom amb què el gran Mani de Primal Scream i Stone Roses el va batejar ja fa més de 15 anys. Ha punxat en mil i una cabines de la ciutat comtal i rodalia, i ha compartit escenari amb artistes de la talla d’Ike Turner, Maceo Parker o The Ex. Gran coneixedor i fan de la música negra, Diego Armando sap anar més enllà dels gèneres i promet una sessió eclèctica de bona música per a la nit de la Draga.