Programació Dissabte 25 de maig


12:30 h, LA MURALLA: VAMP

Camil Arcarazo, guitarra
Claudi Lázaro, guitarra
Jesús González Moreira, violí
David González, contrabaix

Els grans savis insisteixen a viure el present. El jazz manouche de Vamp és present en estat pur. Melodies fresques i bon rotllo pels descosits, les cordes de cada instrument empatitzen i atrapen fins i tot les orelles més distretes. I per als sommeliers auditius: corxeres atrevides i untades d'un swing preciós.

14 h, LA MURALLA: ARROSSADA POPULAR

Preu: 8 €. Els tiquets es podran adquirir a la barra del festival.

A FEMJazz! no només us fornim aliment per a l’oïda. Dissabte és la jornada més intensa del festival i volem que estiguis a punt per a tot el que ha de venir. És per això que et proposem que ens reunim tots plegats al voltant d’una llarga taula, compartint arròs i rialles. Perquè una arrossada és molt més que un àpat: és el moment de fer poble. De fer jazz, ens n’encarreguem nosaltres!

16 h, LA MURALLA: EVA FERNÁNDEZ TRIO

Eva Fernández, veu i saxo soprano
Josep Munar, guitarra
Enric Fuster, bateria

El format de trio saxo-guitarra-bateria està representat en cada època del jazz. Tot i la seva curiosa geometria sonora, cada moment històric ha tingut algun trio amb aquesta formació que l'ha fet girar cap a un nou rumb. I, sens dubte, el trio d’Eva Fernández s'ha fet un lloc en aquest àmbit, amb una proposta que fa que les paraules innovador, trencador o creatiu quedin petites. Queda dit.

18 h, LA MURALLA: ELS MÚSICS VIVIM DE L’AIRE?

Taula rodona sobre contractació i condicions laborals de la música en directe

Les persones que pugen a un escenari per fer-nos cantar, ballar i emocionar-nos, en fan prou “passant-s’ho bé a la feina”? Són persones treballadores i les condicions amb què es troben sovint són precàries i incompleixen normatives de contractació i salaris. La passió per la música no justifica el menyspreu dels drets laborals. A la taula rodona s'explicarà la problemàtica perquè músics, programadors i públic siguem conscients de la situació.

21 h, AUDITORI DE L'ATENEU: NÉSTOR GIMÉNEZ ORCHESTRA - CONSAGRACIÓ (RITE)

Preu: 12 €. Entrades a www.cultura.banyoles.cat

Carlota Amargós, Ana Fernández, Úrsula Amargós, violí
Marçal Ayats, violoncel
Pablo Selnik, flauta
Carla Suárez, oboè
Pau Domènech, clarinet
Jordi Guasp, trompa
Laura Serra, fagot
Jaume Peña, Òscar Latorre, trompeta
Albert Costa, trombó
Juan Rodríguez, tuba
Gabriel Amargant, saxo soprano
Marcel·lí Bayer, saxo alto
Santi de la Rubia, Gorka Garay, saxo tenor
Pere Miró, saxo baríton
Adrià Plana, guitarra
Néstor Giménez, piano
Vic Moliner, contrabaix
Joan Terol, bateria.

Us imagineu Ígor Stravinski dient "Ei penya, he fet un ballet que ho flipes!"? No està demostrat que ho digués, com tampoc està demostrat que fos rus. Però no ens desviem del tema! El que ens ocupa és la visió que Néstor Giménez té d'aquest ballet i com s'ha inspirat per escriure la música que ens oferirà a l'Auditori amb una formació de luxe amb majúscules. De veritat que depèn d'un text perquè t'animis a anar-hi? Va, passa, passa.

Organitza: Joventuts Musicals de Banyoles; Joventuts Musicals de Catalunya

23 h, LA MURALLA: REBEAT

Raquel Herreros, veu
Violeta Batista, veu
Elisenda Julià, veu
Sergi Masana, saxo alto
Víctor Martínez, trompeta
Sergi Tous, trombó
Alberto López, guitarra
Bru Ramos, teclat
Josep Junyent, baix
Rodrigo Hernández, percussió
Jordi Junyent, bateria

És molt difícil trobar un moment en què tot es posa en fase. O dit d'una altra manera: "Sembla que els astres estiguin alineats", saps? I encara és més difícil si es tracta d'un grup gran d'individus. Doncs si a això hi sumes aire despreocupat, divertiment, ballarugues i un repertori que et fa fer cops de maluc a tort i a dret, ja gairebé està tot dit. Els hipsters diran que fan funk, disco, jazz, boogaloo. I tu diràs que simplement t'ho has passat de pebrots.

01 h, LA MURALLA: DJ LLUÍS CARDENAL

Sigui sobre parquet, rajola o l’herba de la Muralla, Lluís Cardenal selecciona les millors peces perquè et mengis la pista. Prepara’t per ballar al ritme d’una exquisida sessió de soul, R&B, funk i jazz que et transportarà a nits memorables i farà que t’oblidis de tot. Després d’aquesta cerimònia, els agnòstics i els ateus us acabareu convertint al culte.